Σπύρος Σιαμπλής

Έκανε την δουλειά… αποτελεσματικά στις Σέρρες και πάει «φρέσκος» στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός!

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει στο sport-fm.gr για τη… σβηστή νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πανσερραϊκού, επικεντρώνεται σε Μπερνάρ, Γερεμέγεφ και Ζέκα και καταπιάνεται με το πρώτο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ

Στο προηγούμενο σημείωμα, είχαμε καταγράψει την δυνατότητα που είχε ο Παναθηναϊκός να ξεκινήσει από τις Σέρρες ένα νικηφόρο σερί, φτάνοντας το ακόμα και στο 5Χ5, στην τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Για να είμαστε ειλικρινής και… ακόλουθοι των όσων γράφαμε, βέβαια, ούτε κι εμείς περιμέναμε ότι το «τριφύλλι» θα νικούσε τόσο εύκολα, τόσο «σβηστά» τον Πανσερραϊκό, όπως συνέβη το βράδυ της Κυριακής!

Δεν είναι μόνο το 3-0 που αποδεικνύει του λόγου το αληθές, αλλά η συνολική του εικόνα απέναντι στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, η οποία είχε μια ουσιαστική, «καθαρή» φάση σε όλο το ματς και ουδέποτε προβλημάτισε πρακτικά.

Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός φρόντισε να ελέγξει απόλυτα το παιχνίδι, κάνοντας το ιδανικό για τέτοια «επικίνδυνα» παιχνίδια: πέτυχε ένα γρήγορο γκολ, πήγε στα αποδυτήρια με αέρα δύο τερμάτων και, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα φάει φάσεις στο όχι τόσο καλό του διάστημα, σημείωσε και ένα τρίτο στα… χασομέρια.

Ξεκινώντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πεντάδα των αγώνων που μπορούν να του δώσουν ψυχολογία και να τον φέρουν ακόμα πιο κοντά ή και στην κορυφή της Stoiximan Super League, μπαίνοντας στα playoffs!

Δύο ακόμα επιμέρους στοιχεία που προκύπτουν ως συνεπακόλουθα του ματς έχουν να κάνουν με το ρεκόρ παραγωγικότητας που έκαναν, χάρη στην επιθετική πολυφωνία τους. Καθώς και με το ότι κατάφεραν να κρατήσουν για τρίτο σερί παιχνίδι το μηδέν στην άμυνα.

Επειδή, ωστόσο, περισσότερη κουβέντα… δεν χωράει η αναμέτρηση στις Σέρρες ας δούμε μερικά πρόσωπα που, στα δικά μας μάτια, ξεχώρισαν από την ομάδα του Φατίχ Τερίμ, όπως… συνηθίζουν να κάνουν, εσχάτως.

Ο Μπερνάρ που κάνει ό,τι υποσχέθηκε και ο… μπασκετμπολίστας Γερεμέγεφ


Πρώτος και καλύτερος, ο Μπερνάρ Ντουάρτε. Ο Βραζιλιάνος μέσος ήταν αναμφίβολα ο MVP του «διπλού», δίνοντας δύο ασίστ και χάνοντας ο ίδιος ισάριθμες ευκαιρίες για να χριστεί και σκόρερ, ενώ είχε μια «μεστή» συνολικά παρουσία.

Όταν έγινε αλλαγή από τον Τερίμ, στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Μπερνάρ είπε στον Τούρκο προπονητή ότι ήρθε η ώρα να γίνουμε πρωταθλητές. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο τέλος της σεζόν. Αυτό που ξέρουμε, πάντως, είναι πως ο ίδιος κάνει ό,τι περνάει από τα… πόδια του για να συμβεί αυτό!

Ο 31χρονος άσος έχει ήδη τέσσερα γκολ και έξι τελικές πάσες έως τώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα -συν ένα ακόμα τέρμα στην Ευρώπη- την ώρα που πέρυσι, συνολικά, οι αντίστοιχοι αριθμοί του ήταν δύο και τέσσερα…

Παναθηναϊκός: Blog του Σπύρου Σιαμπλή για Πανσερραϊκό και Τούμπα

Από… άλλο μετερίζι ο Αλεξάντρ Γερεμέγεφ, με τον Σουηδό σέντερ φορ να έχει ακούσει/διαβάσει «τα πάντα όλα». Συνεχίζει, όμως, να δίνει «απαντήσεις» εκεί που ξέρει καλύτερα από πάρα πολλούς. Στον αγωνιστικό χώρο και δη, μέσα στο «κουτί».

Κόντρα στα «λιοντάρια», μπήκε στο 89’ και δύο λεπτά μετά, σκόραρε! Ναι, με τον… μηρό. Ε και; Μήπως, δεν μετρούν αυτά τα γκολ; Όχι μόνο μετρούν, αλλά δείχνουν και με το παραπάνω ότι ο άνθρωπος έχει και «άστρο», λέμε εμείς. Και αυτό είναι κάτι που αφενός οι προπονητές δεν παραβλέπουν εύκολα, αφετέρου μπορεί να το βρούμε μπροστά μας ξανά, στο μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως… γούστων, ο Γερεμέγεφ έφτασε τα έξι τέρματα στην Stoiximan Super League με ποσοστά ευστοχίας… μπασκετμπολίστα. Με εννιά, μόλις, τελικές και τις οκτώ εξ αυτών στον στόχο.

Σχέση ζωής Παναθηναϊκού και Ζέκα!


Ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει και στον Ζέκα. Όχι υπό την μορφή της -δεδομένης μεν, άσχετης εν προκειμένω δε- συμπάθειας ή λόγω προσωπικής σχέσης. Άλλωστε, πρόκειται για μια από τις πλέον αγαπητές φυσιογνωμίες των ελληνικών γηπέδων, κατά γενική ομολογία.

Η αφορμή έχει να κάνει με το γεγονός ότι για το γεγονός ο 35χρονος κεντρικός χαφ έφτασε τις 200 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, χάρη και στην παρουσία του κόντρα στον Πανσερραϊκό. Αφήνοντας πίσω του τους Άγγελο Μπασινά και Ανδρέα Παπαεμμανουήλ, για να γίνει ο 25ος μόλις ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας που «διακοσαρίζει»!

Παναθηναϊκός: Blog του Σπύρου Σιαμπλή για Πανσερραϊκό και Τούμπα

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο Ζέκα επέστρεψε στην Ελλάδα και την αγαπημένη του ομάδα στην οποία θέλει και θα κλείσει την καριέρα του. Για να την «υπηρετήσει» στη συνέχεια από κάποιο άλλο πόστο, αφού αποτελεί κοινή επιθυμία ποδοσφαιριστή και διοίκησης και να διατηρήσει αυτή την… σχέση ζωής, η οποία ξεκίνησε στις 28 Αυγούστου 2011 και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κέρκυρα.

«Φρέσκος» για το πρώτο βήμα…


Νίκη ήταν και πάει, λοιπόν, με τον Παναθηναϊκό να στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του στον ΠΑΟΚ και τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Betsson.

Και σε αυτό ακόμα, βέβαια, υπάρχει σύνδεση, αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Τερίμ προέβη σε μαζικό rotation, θέλοντας να ξεκουράσει αυτούς που ο ίδιος θεωρεί ότι θα του… κάνουν την δουλειά την Τετάρτη (12/02) στην Τούμπα.

Βλέπετε, Γουίλιαν Αράο, Άνταμ Τσέριν και Τιν Γεντβάι έμειναν εκτός αποστολής, ενώ τόσο ο Τάσος Μπακασέτας όσο και οι Ρούμπεν Πέρεθ και Φίλιπ Μλαντένοβιτς δεν έπαιξαν… ούτε λεπτό. Ο δε Ντάνιελ Μαντσίνι μπήκε αλλαγή στο 89’, με αποτέλεσμα άπαντες να είναι «φρέσκοι» και έτοιμοι να τα δώσουν όλα!

Σε κάθε περίπτωση πάντως και ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, γνώμη μας είναι ότι το «εισιτήριο» για τον τελικό δεν θα κριθεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά στην ρεβάνς στη Λεωφόρο. Η μεθαυριανή αναμέτρηση ενδεχομένως να δώσει το στίγμα, αλλά -αν όλα πάνε φυσιολογικά- δεν θα είναι κάτι παραπάνω από το πρώτο βήμα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x